Header Ads

Ezeket az ételeket tilos mikróban melegíteni, pedig te is biztos megtetted már! Gondoltad volna?

Ezeket az ételeket tilos mikróban melegíteni, pedig te is biztos megtetted már! Gondoltad volna?

Nem csak a káposzta nem jó felmelegítve, a következő listában szereplő ételeket soha nem szabad mikróznunk, pedig a legtöbben megtesszük!
Zeller

A zellerből isteni krémlevest tudunk készíteni, és mindaddig nagyon egészséges is, amíg ki nem találjuk, hogy betennénk a mikróba. A benne lévő nitrátok a folyamat hatására mérgező nitritekké, rákkeltő anyagokká alakulnak a felmelegítés hatására. Ezzel persze nem szeretnénk elriasztani a zöldségtől, hiszen a legtöbb vitaminbombából mennyei krémlevest lehet kreálni.

Gomba

A gombák nagyon trükkösek: annak ellenére, hogy tartalmaznak egy halom jó dolgot, mint a protein, vitamin, aminosav, nem igazán jók emésztési szempontból. Ha pedig felmelegítenéd a kedvenc gombás rizottód, gyászos pofont adsz az egészségednek. A hő hatására a gomba fehérjetartalma megváltozik, ami erős hasfájást és puffadást okoz.
Krumpli

Nagy meglepetés, de a krumpli is felkerült a feketelistára. A burgonya a felmelegítéssel elveszíti az ízét és az értékes tápanyagokat, így jobb, ha inkább csak akkora adagot készítünk a hasábból vagy püréből, amennyit rögtön el is fogyasztunk.


Csirke

A csirke felmelegítésével megváltozik a fehérjetartalma, ami elég gonosz emésztési problémákhoz vezethet. A meleg újrahasznosítás helyett próbáld ki salátával vagy add hozzá a szendvicsedhez! 


Cékla

A cékla még leves formájában is őrzi az egészséges, értékes tápanyagokat, de nem ajánlott felmelegíteni, mert tele van nitráttal, és a zellerből kiindulva már tudjuk, hogy mi történik ezzel az anyaggal hő hatására. 


A rizs gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban, de baktérium spórákat is tartalmaz, amelyek még a főzéssel sem távoznak egyik kedvenc köretünkből. A legrosszabb, amit tehetünk, hogy elkészítés után hagyjuk állni szobahőmérsékleten, mert így a baktériumok csak elszaporodnak, ami akár ételmérgezéshez is vezethet. Ha nem fogyasztjuk el, akkor a főzést követő maximum egy órán belül tegyük hűtőbe a következő felhasználásig.Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!