Header Ads

Brutális hőhullám halad felénk! Extrém hőség tarolja le egész Európát, akár 40 fok is lehet! A meteorológusok kérik a megosztását, hogy mindenki felkészüljön!

Olyan hőség lesz, amiben már dolgozni sem lehet – óriási károkat fog okozni!


Jön a szezon negyedik hőhulláma! A jövő hét elején visszatér a kánikula, napról napra erősödik a felmelegedés. Csapadékmentes időre, kevés felhőre, gyenge, mérsékelt légmozgásra van kilátás. Hétfőn 31-35, kedden 33-37 fokos maximumokra számíthatunk. A Severe Weather Europe oldalán megjelent előrejelzés szerint augusztus 4-én Nyugat-Magyarországon akár 43 fok is lehet.Olyan hőség lesz, amiben már dolgozni sem lehet – óriási károkat okoz majd! Köztudott, hogy extrém hőségben lehetetlen ugyanannyit dolgozni, min más normális környezeti viszonyok között, ezért nagy a veszélye annak, hogy a globális felmelegedésnek köszönhetően nagyon komolyan visszaeshet a termelékenység. Természetesen könnyebben alkalmazkodhatnak a változásokhoz a gazdagabb országok, pedig javarészt épp ők a felelősök a globális felmelegedésért, de a szegényebb országok igencsak nagyot bukhatnak.

2030-ig 2 billió dolláros kárt okoz majd, egy ENSZ-kutatás szerint a világ gazdaságainak a globális felmelegedés. Szinte emberi ésszel felfoghatatlan az összeg, az sem segít, ha átváltjuk forintra: 569 ezer milliárd forintot tesz ki 14 év alatt az üvegház hatás. Ez nagyjából annyi, amennyi GDP-t ebben az időszakban mindenestől megtermel majd Magyarország.Beszélni kell az öko-menekültekből álló hullámról is, amely Európát fenyegeti. A Közel-Kelet és Észak-Afrika lakói egy új tanulmány szerint hamarosan tömegesen kényszerülnek elhagyni szülőföldjüket az elviselhetetlenné váló hőség és kiszáradás miatt.


Osszuk meg, hogy minél többen felkészüljenek a hőségre!