Header Ads

Borzasztó tragédia! Két hetes kisbaba halt meg, mert egy idegen megpuszilta! A gyermekgyógyász erre kéri azokat a szülőket, akiknek újszülött gyermekeik vannak…. Osszátok, nagyon fontos!

Meghalt az alig két hetes kisbaba, mert egy idegen megpuszilta! A gyermekgyógyász Erre kéri azokat a szülőket, akinek újszülött gyermeke van! Osszátok!

A kis Mariana június végén született, szép súllyal, teljesen egészségesen. Boldog volt a család, és a szülők úgy döntöttek, hogy egy héttel a születése után össze is házasodnak.

A kisbaba is részt vett a ceremónián, ám nem sokkal utána rosszul lett. „Észrevettük, hogy a kislány nagyon bágyadt, alig tudjuk őt felébreszteni, ráadásul enni sem kért. Azonnal kórházba mentünk vele.” Ott hamar kiderült, hogy herpeszvírus-fertőzése van, ami, tekintettel a gyenge immunrendszerére, agyhártyagyulladást okozott.Az orvosok azt gyanítják, hogy egy közeli hozzátartozótól kaphatta el a baba a fertőzést, de eddig még nem derült ki, hogy kitől.
„Az egész mindössze két óra alatt történt. Először Mariana légzésével lettek gondok, utána pedig sorban kezdtek leállni a szervei” –mondta el a háromhetes kislány édesanyja. „A vírusos agyhártyagyulladás emberi érintkezéssel terjed. Már egy ártatlannak tűnő puszi is elég ahhoz, hogy egy újszülött kisbaba elkapja” – mondta el dr. Tanya Altmann, a kaliforniai Calabasas Gyermekkórház orvosa.


Ezért az újszülött gyerekek szüleinek azt javasolják, hogy mivel a babák immunrendszer még fejletlen, az első néhány hónapban ne vigyék nyilvános, zsúfolt helyekre. És ami még fontosabb: próbálják megakadályozni az ártatlannak látszó puszikat. Az első két hónap kritikus a fertőzések szempontjából a gyerekek életében, a vírusok nagyon gyorsan terjedhetnek a szervezetükben - hívta fel a figyelmet a gyermekgyógyász. Viszonylag gyakori, hogy újszülöttek elkapják a herpeszt, de az csak nagyon ritkán okoz agyhártyagyulladást - tette hozzá.

„Kis hercegnőnk Mariana Reese Sifrit angyalszárnyakat kapott ma reggel 8.41-kor az apukája karjaiban, az anyukája mellett. Már nem szenved, Istennel van. Köszönjük mindenkinek, aki végigkövette az útját és támogatott bennünket. Élete 18 napjában nagy hatással volt a világra, reméljük, hogy a történetével rengeteg újszülött életét sikerül megmenteni. Nyugodj békében édes angyal.”

A szülők soha nem bocsájtják meg maguknak azt a felelőtlenséget, ami a kis Mariana halálát okozta.

Kérek mindenkit, ossza meg! Minél többen tudjanak róla!