Header Ads

MEGÉRKEZETT hazánkba is!! Kritikus időjárásra kell ma készülni Ezekben a megyékben!! Brutális erővel csap le hamarosan a vihar, 50mm esővel, jéggel és orkán erejű széllel!! - Ha nem muszáj, ne induljon útnak a következő pár órában!

MEGÉRKEZETT hazánkba is!! Kritikus időjárásra kell ma készülni Ezekben a megyékben!! Brutális erővel csap le hamarosan a vihar, 50mm esővel, jéggel és orkán erejű széllel!! - Ha nem muszáj, ne induljon útnak a következő pár órában!Dél-délnyugat felől zivatarlánc érkezett a Dunántúlra, az éjszaka második felében újabb hullámban jönnek a viharok dél felől. Jégeső, felhőszakadás és viharos szél kísérheti a viharokat. 3 megyében van jelenleg érvényben másodfokú figyelmeztetést:

- Bács-Kiskun megye
- Békés megye
- Csongrád megye


Szombaton napközben és este dél, délkelet felől több hullámban, összességében több helyen (súlypontjával keletebbre helyeződve, de legkisebb valószínűséggel északkeleten) várható zivatartevékenység.

Az ország délkeleti, déli felén kell hevesebb zivatarokra számítani. Ezek környezetében viharos/károkozó 60-70, de helyenként elérheti akár a 90 km/h-s széllökést is. Nagy méretű jég, 2-3 cm-t meghaladó átmérővel előfordulhat. Nem kizárt, hogy helyenként a lehullott csapadék mennyisége egy óra alatt elérheti az 50 mm-t is.


A hazánkba érkező zivatarrendszer, hatalmas méretű jegekkel csapott le Szlovéniában és Boszniában is.NAGYON FONTOS: zivatarok idejére csukjanak be minden ablakot és áramtalanítsanak a házban minden elektromos készüléket. Ezt tegyék meg akkor is, ha hosszabb időre üresen hagyják otthonaikat.

Osszátok, hogy időben értesülhessen róla mindenki!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!