Header Ads

Felfoghatatlan drámák, emberi tragédiák sorozata… Régi Tv bemondóink a 60-as, 70-es évekből! Kit ismersz meg közülük? Tud meg mi történt velük? Nehéz könnyek nélkül gondolni rájuk! Emlékezzünk egy megosztással!

Amikor a tévé még fekete-fehér volt, a család meg a szomszédság összeült az egyetlen műsort nézni, amikor még helyesen beszéltek a bemondók. Itt egy fotó – mely most egy kicsit visszahozza azokat a régi szép időket. 


Varga József a fotón az egyetlen férfi bemondó! Szép orgánuma miatt a Magyar Rádióbemondója 1952-1960 között, majd a Magyar Televízió hőskorának egyik közkedvelt bemondója lett (1958-1981), s ugyancsak itt hírolvasó bemondó is volt (1960-1970). Sokoldalúságát az 1960-as, 1970-es évek szilveszteri szórakoztató műsoraiban is bizonyította. Munka közben lett rosszul, s rövid szenvedés után infarktusban halt meg 51 évesen.

Balról jobbra az első hölgy, Tamási Eszter! Szegény család gyermeke volt, 1955-ben került Budapestre. Fénykép alapján keresték fel és bemondóként alkalmazták a Magyar Televíziónál, 1957. július 11-én lépett először a kamerák elé. Bemondóként és műsorvezetőként is dolgozott a tévénél. Sokoldalúságát szórakoztató szilveszteri műsorokban is bizonyította. Közreműködött hanglemezeken mesemondóként is. 1965-ben született meg lánya, Krisztina. Fiatalon, 53 évesen hunyt el agydaganatban.

Balról a sorban a második Takács Marika! Alkalmi műsorközlőként figyeltek fel rá. 1957. július 25-én mondta el első, néhány mondatos konferanszát. A nyilvános magyar televíziós adások sugárzásának kezdetétől 1995-ös nyugdíjazásáig a Magyar Televíziónál dolgozott. Fiatalabb bemondótársait mindig segítette.58 évesen, mellrákban hunyt el. 


Varga Józseftől jobbra az első hölgy Lénárd Judit! Pályáját színésznőként kezdte, 1951 és 1960 között számos szerepet alakított.1964-ben ő lett az akkor induló Delta című népszerű tudományos magazin első műsorvezetője, majd 1967-ben a Kapcsoljuk című irodalmi sorozat műsorvezetője, később a beszélgetőpartnere Rodolfonak, az 1968-ban forgatott Képzőbűvészet című ismeretterjesztő sorozatban. Súlyos betegségben szenvedett, amikor 1970. június 2-án öngyilkos lett.

Csupa fiatal tragédia és bánat! Ők minden napos vendégeink voltak az otthonainkban, az egész ország szerette őket! Jobbról a két hölgyet az olvasókra bízom, írják meg kik Ők! Vajon ki ismeri, fel őket

Emlékezzünk rájuk egy, egy magosztással, mert nagyon megérdemlik!