Header Ads

Hatalmas tragédia történt velünk: Az én drága Ernőm végleg elbúcsúzott tőlünk, már soha nem ölelhetem újra magamhoz! Felfoghatatlan számomra a döntése, de tudom miért tette! Szülők figyeljetek rám!

Hatalmas tragédia történt velünk: Az én drága Ernőm végleg elbúcsúzott tőlünk, már soha nem ölelhetem újra magamhoz! Felfoghatatlan számomra a döntése, de tudom miért tette! Szülők figyeljetek rám!A kárpátaljai Nagyberegen élő 9 éves Ernő kifejezetten jó tanuló, tisztelettudó fiú volt. A faluban csak találgatják, hogy mi vezethetett ahhoz, hogy megölje magát.

A tragédia napján Ernő egyest kapott az iskolában. És még az egyik tanára órai levelezésen is rajtakapta, azt mondta, hogy értesíti a szüleit a történtekről.

Iskola után a 9 éves kisfiú hazament és felakasztotta magát.

"Egy világ tört össze bennem, mikor hazamegyek az üres szobájába, akkor szembesülök azzal: soha többé nem ölelhetem magamhoz a kisfiam." - nyilatkozta megtörten az édesanya.

"Enikőék családját mindenki sokra tartja Nagyberegen, nem is értjük, hogy történhetett meg pont velük ez a tragédia. A kis Ernő olyan jó és tisztelettudó gyerek volt, és ahogy tudom, kitűnően tanult. A faluban mindenki azt találgatja, hogy mi vihette rá erre őt, mi lehetett az a probléma, amiből ennyire nem látott kiutat – tette fel a kérdést egy falubeli férfi.".
- "Nem értem, nem tudom felfogni az okát! Szinte csak erről szólt az élete, sokat tanult, de semmi előjelét nem láttuk ennek.. Úgy gondolom a kisfiam egyszerűen összeroppant az iskolai megfelelés terhe alatt..!" - Mondta el nekünk magából kikelve az anyuka. .

"Szülők, kérem figyeljetek rám! Nagyon figyeljetek oda gyermekeitekre, ne engedjétek, hogy csak a tanulásról és az iskoláról szóljon az élete, és főleg ne, hogy ennyire befolyásolja! Könyörgöm, ezt olvassa el minden anyuka, minden szülő! Köszönöm! "


Végh József kriminálpszichológus ezt mondta az esetről: “A mai fiataloktól a felnőttek nem az erőfeszítést, hanem a jó teljesítményt várják el, ami sokszor megbénítja őket. Mivel már úgy kerülnek iskolába, hogy tudnak írni-olvasni, ezért az első években nem tanulnak meg küzdeni, később pedig az első kudarcnál könnyen feladják a harcot.” “Egy érzékeny lelkű gyereknek elég egy-két negatív visszajelzés ahhoz, hogy úgy érezze, nincs értelme az életének. ”.

Továbbá teszi hozzá: Egy érzékeny lelkű gyereknek elég egy-két negatív visszajelzés ahhoz, hogy úgy érezze, nincs értelme az életének. Az gyászoló édesanya nevében, kérjük osszátok meg felhívását, úgy gondoljuk sok igazság lehet szavaiban. Köszönjük szépen!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!