Header Ads

Vajon fehér lesz-e az idei karácsony - Most már szinte biztos! Ilyen időjárás várható az ünnepek alatt! Erre számítottál?

Vajon fehér lesz-e az idei karácsony - Most már szinte biztos! Ilyen időjárás várható az ünnepek alatt! Erre számítottál?

A karácsony közeledtével egyre jobban foglalkoztatja az embereket, hogy vajon idén fehér karácsonyunk lesz vagy most is elmarad. Annyi bizonyos, hogy a jövőhét már igaz téli időt hoz, már ami a hőmérsékletet illeti. A hét közepén már több helyen is mérhetünk mínusz 10 Celsius-fokot az éjszakai órákban, de a nappali maximumok is fagypont körül alakulnak majd.

Fehér karácsony alatt azt az időjárási helyzetet értjük, melynek során december 24-én este több magyar nagyvárosban is hóréteg mérhető.

Jelen előrejelzések alapján a következő állapítható meg:

Egy hét és itt a karácsony. Nem csak lehűlés lesz a következő héten, hanem még az ünnepek előtt csapadék is várható. Az hogy hol, milyen esélyei vannak, hogy az eső havazásba váltson és szenteste megmaradjon a fehér táj?

Természetesen északon, azon belül is a magasabban fekvő területeken, és a Dunántúlon a Bakonyban van legnagyobb esély a jelenlegi számítások szerint. De a főváros térségében, illetve az Alpokalján, a Mecsek térségében és a Tiszántúlon is jó esélyek mutatkoznak arra, hogy fehér karácsonyt ünnepeljenek. Sajnos másutt egyelőre csekély rá az esély.

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!