Header Ads

Elegem van a nyugdíjukra panaszkodó dúsgazdag művészeinkből. Az én drága nagyapámra ki gondol?


Kezd nagyon elegem lenni a nyugdíjukra panaszkodó művészeinkből! És az én nagypapám nyugdíjával, aki egy életet ledolgozott ki foglalkozik?! Oszd meg ha egyetértesz!

Ma már kora reggel felbosszantottam magam, amikor azt olvasom, hogy Demjén Rózsi arról beszélt, hogy 48 500 Ft. nyugdíjat kap, majd megjegyezte: - Úgy érzem, megloptak! De ha ez nem lenne elég még számos művészünk például Lópici Gáspár, Nótár Mary is sanyarú helyzetéről panaszkodott! Ja és előtte meg Csala Zsuzsa, még korábban pedig Antal Imruska, a sor végeláthatatlan. Nekem nagyon kezd a hócipőm tele lenni a panaszkodó művészeinkből!

Persze nem vitatom senki munkásságát, de most úgy megkérdezném: Az én 82 éves nagypapám nyugdíjával, aki egy életet ledolgozott ki foglalkozik?! Aki vagy 40 évet lehúzott a Magyar Királyi Állami Vas-, Acél- és Gépgyáraknál, minden nap hajnalban kelve. Vele vajon ki foglalkozik? Neki vajon mennyi lehet a nyugdíja? Cinikus és kötekedő vagyok...Lehet, mert már annyira unom, hogy a sztárjaink (?!) ránk nyomják ezt.

Meséljenek arról az időszakról, amikor futott a szekér velük, meséljék el, akkor, mire tellett.. Az én nagypapám, ahogy hívták a többiek is, Pali bácsi anno nemegyszer kitüntetett hónap és év dolgozója volt a gyárban de mára teljesen elfelejtették és ledolgozott éveihez képest is szerény a nyugdíja..! De ő NEM panaszkodik, hanem él tovább szerényen és büszkén.

És tudjátok mit? Még rengeteg hozzá hasonló idős ember van az országban, az ő nyugdíjukkal is törődhetne "valaki", mert méltatlanul alacsony az ő nyugdíjuk is!! Ezen kérem gondolkozzatok el egy percet, de ezt üzenném a nyugdíjukra panaszkodó művészeinknek is!

Tisztelettel,
Kondacs Ádám.