Header Ads

Igazi hős: Így mentette meg Dávid, a szolgálaton kívüli rendőr egy fuldokló ember életét! Vajon hány lájkot érdemel ez a hétköznapi hős?

Igazi hős: Így mentette meg Dávid, a szolgálaton kívüli rendőr egy fuldokló ember életét! Vajon hány lájkot érdemel ez a hétköznapi hős?
Igazi hős: műanyag villával mentette meg a fuldokló életét a szombathelyi rendőr! Lenyomott a torkán egy műanyag villát, ezzel megmentette az életét a hős rendőr a fuldokló férfi életét.

Daru Dávid törzsőrmester szolgálaton kívül sétált a városban, amikor meglátta a földön fekvő embert. A nyelve hátracsúszott, ám ő elővett egy műanyag villát, és szabaddá tette a férfi légutait, majd megkezdte az újraélesztést.

„Odaléptem hozzá a száját megnéztem, a szájüregét, hogy biztosítani lehessen neki a légzését, azt tapasztaltam, hogy a nyelve el van fordulva, úgyhogy azt egy műanyag villa segítségével stabilizáltam. Láttam, hogy már nincsen semmi a szájában semmilyen idegen tárgy úgy gondoltam hogy szabad a légút.” - nyilatkozta Dávid

„Körülbelül a 3.–4. próbálkozás után, amikor az EKG-n megjelent az úrnak a szívjangja hát az pazar élmény volt számomra. Senkinek nem kívánok jobb érzést és nagyobb sikerélményt, mint ami itt volt.”
A Vas megyei Rendőr-főkapitányság 2014-ben csatlakozott a „Szombathely a Segítés Városa” elnevezésű programhoz, amelynek keretében háromszázhatvanhat, közterületi szolgálatot ellátó munkatársunk sajátíthatta el az újraélesztés technikáját. Az élet már több ízben igazolta a képzés hasznosságát és kollégáink a megszerzett ismeretek birtokában több emberi élet megmentésében működtek közre.

Daru Dávid csütörtökön főkapitányi elismerést vehetett át példamutató magatartásáért. 

Gratulálunk Dávidnak a kitüntetéshez!!! Az igazi hősök köztünk élnek!


Köszönjük meg ezt a hősies cselekedetet egy hatalmas lájkkal Dávidnak!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!