Header Ads

Egyszerű roma gyerekként a dm-ben vásároltam, köszönöm ezt a FELEJTHETETLEN élményt kedves DM és "kedves "ott dolgozó biztonsági személyzet...

Kedves ismerőseim, tisztelt embertársaim! El szeretnék nektek mesélni egy esetet, ami a mai napon történt meg velem a DM-ben, bevásárlás közben!


Elmentem a helyi (pesti) dm-be a szokásos heti vásárló körutamat elintézni. Leszögezem előre én Roma vagyok. Higgyen akárki akármit, a most következő történet úgy zajlott, ahogy leírom: Tehát, bemegyek a boltba, szétnézek, ahogy mindig is szoktam, de már akkor feltűnt a biztonsági őr megvető tekintete, mikor megvettem mindent ami kell, a kasszához sétáltam. Bevásárló kosár a kezemben. Ekkor a biztonsági őr megállít, hogy még ne fizessek mennyek vele hátra... már akkor nagyon furcsa volt a dolog.. de mondom jó.. ám legyen..

Azt mondja, ugye tudom fiatal ember, hogy miért hívtam hátra? Mondom nem, fogalmam sincs..! Mondta h ürítsem ki a zsebeimet. Mondom neki tessék??! Mondta " igen, jól hallotta". Jó, nem akartam ekkor még balhét megtettem. Természetesen nem talált nálam semmit. De nagyon bepipultam. Kértem, hogy hívja a főnökét,és közben bekérdeztem, ugye ezt csak azért kellett, mert roma vagyok? Erre rávágta, hogy nem ,de láttam, hogy elrakott valami. Itt már röhögtem kínomban.

Mert én NEM az a fajta roma gyerek vagyok. Szánalmas és szomorú, hogy ezt gondolták rólam. (nem illik általánosítani... ugye?!) Tehát, a főnök nagy nehezen megjelent és mondta neki az őr, hogy állítólag ő látta, hogy elraktam valamit... Kérdezte, hogy tényleg így volt? Mondom, természetesen NEM. Ekkor mondta, jó.. Megnézzük a kamerafelvételt, és ha tényleg így van elmehetek...

Nagyon megalázónak tartottam a helyzetet és elkezdtem emelt hangon beszélni velük. Erre mondták, ha nem állok le kihívják a rendőrséget. Mondta nekik CSAK NYUGODTAN! Persze erre már nem csináltak semmit, visszanézték az érkezésem időpontjától a felvételt és lám SEMMIT gyanúsat nem láttak a felvételen.

FELHÁBORÍTÓ! Csak azért mert roma vagyok így kell bánni velem??! Bár ezekután kiváncsi lennék egy nem roma származásúval hogyan bántak volna...


Soha nem fogok ebbe a pesti (óbudai) dm-be jönni! Tudjátok mit, ki is írom a nevét, ha engem megaláztak én is megtehetem velük, csak hogy tudják milyen "emberséges és korrekt" személyzet dolgozik ott...

Ugye kedves DM üzlet a Stop Shopnál Óbuda..!

Én kifejezetten sértőnek és megalázónak tartom ami történt velem. Én láttam és éreztem, mindez azért mert roma vagyok... Minősíthetetlen, köszönöm ezt a FELEJTHETETLEN élményt kedves DM és "kedves "ott dolgozó biztonsági személyzet..

Kérlek benneteket, hogy osszátok meg ismerőseitekkel, hadd tudjanak csak róla minél többen, hogy mégis milyen emberek vannak Magyarországon...! 

Tisztelettel:
Farkas János
Forrás