Header Ads

Bevásárlás közben a 2 éves gyermekem elkezdett majszolni egy kiflit a boltban. DE ami utána következett azt egyetlen családnak sem kívánom!!


Az imént küldte el nekünk az esetet az édesapa, nagyon szomorú, hogy ez ma Magyarországon megtörténhet...!Az apuka szavait, változat formában közöljük:

Nehéz eldönteni, ki hibázott. Ami biztos, a pénztáros minősíthetetlen hangnemet és stílust használt.

"Egy szombathelyi bevásárlóközpontban történt az egyébként nem szokatlan eset: történt ugyanis, hogy vásárlás közben kiflit adtak egy kétéves kisgyermek kezébe.

József, a családfő azt mondta ez már több boltban is előfordult, és eddig nem volt belőle probléma, a terméket természetesen mindig kifizették. Most is ez volt a cél, de a pénztáros csúnyán lehordta őket a sárga földig.

A PÉNZTÁRHOZ ÉRKEZÉSKOR JELEZTEM, HOGY SZERETNÉM KIFIZETNI A KIFLIT, MIRE AZ ELADÓ MINŐSÍTHETETLEN HANGNEMBEN KÖZÖLTE, HOGY MIT KÉPZELÜNK MI MAGUNKRÓL, ÉS EGYÉBKÉNT IS HOGY MERI A KOSZOS KEZŰ GYERMEKEM ÖSSZETAPOGATNI A PÉKÁRUT – MESÉLTE A SÉRTETT FÉRFI A TÖRTÉNETET, AKI EGYÚTTAL HANGSÚLYOZTA, EGYÁLTALÁN NEM VOLT KOSZOS A GYERMEK KEZE. – NAGYON MEGALÁZÓ VOLT.! NEMCSAK AZÉRT, MERT GYAKORLATILAG AZT SUGALLTÁK, HOGY EL AKARJUK LOPNI A KIFLIT, HANEM NYILVÁN EGY SZÜLŐNEK SEM ESIK JÓL, HOGY “LEKOSZOSOZZÁK” A GYERMEKÉT. LELKIISMERETES SZÜLŐKÉNT EKKOR DÖNTÖTTEM ÚGY, HOGY A VÁSÁRLÓK KÖNYVÉBE BEÍROM A PANASZOMAT.

– nyilatkozta az apuka, akinek először oda sem akarták adni a panaszkönyvet, de a feszültséget fokozva már a biztonsági őr is bekapcsolódott a vitába.

'Az üzlet vezetősége később elnézést kért tőlünk, és azt ígérték, a munkatársaik figyelmét ismételten felhívják a vásárlóbarát magatartásra." - és ezzel el is van intézve a dolog..?!Jószef megkérdezett egy szakértőt is, aki szerint az eset nem tartozik a fogyasztóvédelem hatáskörébe, így a kereskedelmi dolgozók belátására van bízva.(!?) Ha betegség, vagy bármi más miatt muszáj fizetés előtt beleennünk-innunk az árucikkbe, érdemes szólni a dolgozóknak, és így nem lesz semmi probléma. Másrészt rengeteg visszaélés is történik, ezért okoz némi fejtörést a dolog.

Ti mit gondoltok az esetről? Kommentben írjátok meg véleményeteket! Köszönjük! 
Forrás