Header Ads

OMSZ Figyelmeztetés! Szerdára egy intenzív viharzóna éri el Magyarországot! Jégeső és tornádó riadó! Ezek a veszélyeztetett megyék! Osszátok!

OMSZ Figyelmeztetés! Pénteken egy intenzív viharzóna éri el Magyarországot! Ezek a veszélyeztetett megyék! Osszátok!
Lassan megérkezik hazánkba a nyári meleg, előtte még viszont egy intenzív viharzóna halad át Magyarország területén szerdán.

Szerdán virradóra labilissá válik a légkör: az ország középső, keleti és észak-keleti megyéiben több helyen is előfordulhat felhőszakadás, de igazán kritikus helyzet öt megyében alakulhat ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében intenzív záporokból, rövid idő alatt nagy mennyiségű, 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Ezeken a helyeken a heves zivatarokat 70-100 km/h-s, károkozó szélroham és jégeső is kísérheti.

Reisz András meteorológus elmondása szerint olyan heves vihargócok jöhetnek létre ezekben a megyékben, ami kedvezhet a a tornádó létrejöttének. Idén már több alkalommal is megjelentek tornádók hazánk területén.

Kérlek Titeket osszátok, hogy minél több ember értesülhessen róla!