Header Ads

Itt a kormány legújabb rendelete: Ezentúl ha Ezt akarod csinálni, kötelező előtte bejelentened a szomszédnak ! Az egész országban kötelezővé tették! Mutatjuk!

Itt a kormány legújabb rendelete: Ezentúl ha Ezt akarod csinálni, kötelező előtte bejelentened a szomszédnak ! Az egész országban kötelezővé tették! Mutatjuk!Szinte naponta szembesülünk új rendeletekkel, amit úgy hoznak, hogy az emberek többségének fogalma sincs róla. Nem történt ez most sem másképp.

Itt az újabb kormány rendelet, ami napvilágot látott:

Az idei évtől jogszabály kötelezi a gazdálkodókat, hogy a motoros permetező géppel történő növényvédelmi kezelésekről előzetesen tájékoztatniuk kell a szomszédos ingatlanon tartózkodókat. Az előírás a motoros háti permetezőt használó kiskert tulajdonosokat is érinti. A tájékoztatás módjáról a gazdálkodó dönt, elmulasztása viszont akár pénzbírsággal is járhat -írja a Nébih.

A növényvédelmi kezelések során a növényvédő szer elsodródása komoly környezetvédelmi és egészségügyi problémát jelenthet. Kiemelten igaz ez a lakott területek közelében. A kockázat csökkentése érdekében az idei évtől jogszabály kötelezi a gazdálkodókat arra, hogy előzetesen tájékoztassák a szomszédos ingatlanon tartózkodókat, ha motoros permetező géppel végeznek növényvédelmi kezelést.

A rendelet szerint lakott területrésznek számít egy település olyan bel- vagy külterülete, amelyen a tulajdonosok az év valamely szakában életvitelszerűen tartózkodnak. Elsősorban tehát a szántóföldek között fekvő tanyákon, a zártkerti területeken vagy a belterületi szántóföldek szomszédságában élők számíthatnak mostantól ilyen tájékoztatásra. Fontos azonban, hogy az előírás a házi kert tulajdonosokra is vonatkozik, amennyiben motoros háti permetezőt használnak.


Figyeljünk oda mielőtt elkezdjük gyümölcsöseinket, kertjeinket permetezni, feltétlen értesítsük szomszédjainkat, valamint az értesítésről papírt is írjunk, mert ha ezeket elmulasztjuk, komoly pénzbüntetésre számíthatunk! Ne fizessünk olyanért amit elkerülhetünk!

Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott ez a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel!

Forrás
loading...