Header Ads

Friss! Újra riasztás van érvényben! Pénteken ezekben a megyékben kell felhőszakadásra és heves zivatarokra számítani! Osszátok!

Friss! Újra riasztás van érvényben! Pénteken ezekben a megyékben kell felhőszakadásra és heves zivatarokra számítani!A legfrissebb időjárási előrejelzések szerint pénteken újra jókora záporokra, zivatarokra kell számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország kétharmadára első fokú riasztást adott ki.

Éjszaka a Dunántúlon erősen, máshol változóan felhős lesz az ég, északkeleten lehet párásság, köd. Pénteken a fátyolfelhőzet mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, legalább pár órára mindenhol kisüt majd a nap.

Éjszakától főleg a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén, napközben már másutt is számíthatunk záporra, elszórtan zivatarra. Pénteken az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, átmeneti szélerősödés csak a zivatargócok környezetében lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19 és 25 fok között alakul.

Az OMSZ felhőszakadások miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést:


Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Osszátok, hogy minél több ember értesülhessen róla!

Forrás
loading...