Header Ads

Figyelem! Itt az újabb adó, amit a kutyák után kell fizetnünk! Mutatjuk mennyibe fog kerülni nekünk!

Itt az újabb adó, amit a kutyák után kell fizetnünk! Mutatjuk mennyibe fog kerülni nekünk!Új adót vetne ki a kutyatartókra az a törvényjavaslat, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be még a múlt héten – írja az Állatportál.hu.

Az állatvédelmi törvény módosítására irányuló javaslat számos kérdésre részletesen kitér, a portál azonban kiemeli az ebrendészeti feladatok költségtérítéséről szóló rendelkezéseket, így azt, hogy a kutyatartás helye szerint illetékes önkormányzat évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be az állattartóktól. Ennek összegét az ebtartás céljától és körülményeitől, illetve az ebtartó szociális helyzetétől függően állapítják meg, de az adó

kutyánként nem haladhatja meg a hatezer, veszélyes eb esetén a húszezer forintot. Veszélyes ebnek azon kutyák minősülnek, amelyek fizikai sérülést okoztak, vagy "fizikai, vagy pszichikai állapotuk alapján feltételezhető, hogy fizikai sérülést okozhatnak".

Semjén, aki egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, a törvényjavaslat benyújtójaként figyelt arra, hogy a hozzájárulás alól kivételt jelentsenek az Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező ebek. Az viszont nem egyértelmű, hogy a vadászathoz tartott állatok miért részesülnek előnyben például a szánhúzókkal szemben.


A hozzájárulás alól mentesülnek a mentő és segítő kutyák, a rend és honvédelmi szervek kötelékében szolgáló ebek, illetve a „veszélyes” kutyafajták kivételével minden ivartalanított kutya. Kivételek még az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi szervezet gondozásában tartott, valamint az állatmenhely, ebrendészeti telep vagy állatvédelmi szervezet által örökbe adott ebek – számolt be a szakportál.

Neked mi a véleményed erről?

Kérlek, oszd meg ismerőseiddel is ezt a cikket, hogy ők is értesüljenek erről! Köszönjük!

Forrás
loading...