Header Ads

Felfoghatatlan tragédia, ami a 12 éves magyar csodagyerekkel Gulácsi Erikkel történt! Nyugodj békében!

Felfoghatatlan tragédia, ami a 12 éves magyar csodagyerekkel Gulácsi Erikkel történt! Nyugodj békében!Az eu­ró­pai hegy­má­szás fi­a­tal ki­vá­ló­sága, a 12 éves Gu­lá­csi Erik is meg­halt szom­ba­ton a ro­má­niai Re­tyezáti hegység­ben, ami­kor la­vina so­dorta el a csoportot. A helyi ha­tó­sá­gok em­ber­ölés miatt in­dí­tot­tak nyo­mo­zást.

Egy egész csapat gyerek volt életveszélyben!

Az 51 tagú csoport nagy része kiskorúakból állt, és egy gerinctúrán vettek részt. A csapatból levált egy 7 fős társaság, és ők lejöttek a gerincről. Egy nyári útvonalon próbáltak meg átjutni a szomszédos hegycsúcsra, a 2509 méter magas Peleagára.

Egyszer csak sikításokat és kiabálást hallottunk, és láttuk, hogy elsodorja őket a hó. Rögtön leküldtem 3 embert kötelekkel – mesélte Catalin Belenghi, az 51 tagú csapat vezetője.

Erik mellett, életét vesztette a leg­hí­re­sebb román hegy­má­szó­lány is, a 14 éves Dor Geta Pop­escu.

Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat vezetője szerint, a lavinát nagy valószínűséggel maguk a hegymászók idézték elő. Elmondása szerint a hegyi mentő szolgálat pénteken a legmagasabb, ötös fokozatú lavinaveszélyre figyelmeztető riasztást adott ki a Retyezát-hegységre az utóbbi napokban lerakódott vastag, de roppant nedves hóréteg miatt.


Azt nem tudni, hogy miért csak a felnőtteket sikerült megmenteni, mindenesetre a román rendőrség emberölés miatt már nyomoz az ügyben!


Őszinte részvétünk a családnak! Egy megosztással adózzunk Erik emlékének! Az angyalok vigyázzanak rád!

Forrás
loading...