Header Ads

Te tudtad, hogy a műanyag ablakokat állítani kell téli vagy nyári üzemmódra? Ha nem teszed, sokkal hamarabb tönkremegy! Mutatjuk.....Csak egy csavart kell elfordítani!

Te tudtad, hogy a műanyag ablakokat állítani kell téli vagy nyári üzemmódra? Ha nem teszed, a szigetelő sokkal hamarabb tönkremegy!Amikor megvesszük a műanyag ablakokat, erről nem igazán tesznek említést sem az eladók sem pedig a szerelők. Pedig a hosszú élettartalma miatt rendkívül fontos.

Két lényeges dolgot kell tudni, ha ilyen nyílászáród van:

1. Az ablak minden fém alkatrészét át kell olajozni legalább évente egy alkalommal. Ha nincs otthon gépolaj, akár motorolajjal is átkenhetjük.

2. Az évszak változással egyetemben az ablakokat is át kell állítani téli, vagy nyári módra. Ezt mi magunk is elvégezhetjük.


Nyissuk ki az ablakot és nézzük meg, ha látunk rajta egy kis imbusz csavart, akkor az ablakot át lehet váltani.

Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy épp milyen állásban van az ablakunk könnyedén ellenőrizhetjük. Csupán annyit kell tennünk, hogy nyissuk ki az ablakot, majd egy papírt tegyünk az ablakkerethez és csukjuk be. Amennyiben ki tudjuk húzni a papírt úgy, hogy az ablak zárva van, akkor nyári üzemmódban van.

Ha hasznos információval tudtunk szolgálni, kérlek oszd meg ismerőseiddel!

Forrás
loading...