Header Ads

Sunyin vigyorgott, miközben arról beszélt, hogy nőtt a szegénység Magyarországon!

Sunyin vigyorgott, miközben arról beszélt, hogy nőtt a szegénység Magyarországon!

A miniszterelnök sunyin vigyorgott, amikor a szegénységről beszélt, nem tudom, Orbán Viktor orra alá milyen adatokat nyomnak, de azzal sincs tisztában, hogyan élnek ma az emberek Magyarországon - ezt Bangóné Borbély Ildikó mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint semmivel nem javultak a szegénységi adatok sőt, nőtt a szegénység Magyarországon, az unión belül az utolsó hét országa közé tartozunk. A politikus elmondta: ma Magyarországon 88 ezer forint a létminimum, a dolgozói szegénység rohamosan nő, a kormány folyton azt sugallja, hogy egyre többen dolgoznak, de ők is szegénységnek vannak kitéve, ebből is látszik, hogy a közmunka nem alkalmas arra, hogy kivezesse az embereket a szegénységből.

Hozzátette: a 7 év alatti gyerekek 42 százaléka szegénységben nő fel, és közben Orbán Viktor az emberek arcába vigyorog, ez minősíthetetlen.

Sok esetben a polgármesterek is szégyellik, hogy sok szegény ember él a településeken, a családokban is ez működik, szégyellik, hogy nem tudják ellátni a gyerekeiket - fogalmazott. Bangóné Borbély Ildikó kijelentette: 68 ezer gyerek nem jut hozzá ahhoz az ellátáshoz, amelyet törvény szerint meg kellene kapnia.

Az MSZP országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a kormány ezt a pénzt el akarja egyszerűen lopni a gyerekektől azért, hogy később átcsoportosítva stadionokat tudjanak építeni belőle.

A politikus elmondta: Orbán Viktor ha nem hiszi el, hogy mekkora a szegénység Magyarországon, akkor menjen csak ki a Blaha Lujza térre, amikor elkezdődnek az ételosztások, akkor szembesülhetne a valósággal!


Hozzátette: a kormányfő szerint ez csak képzelődés, és nem akarunk mást, mint ijesztgetni az embereket, de ez sajnos nem így van. A gyermekvédelmi törvény szigorításával kapcsolatban azt mondta: évek óta jelezzük, hogy baj van a gyermekvédelmi jelzőrendszerrel, egyáltalán nincsenek megbecsülve a gyermekvédelmi szakemberek. Nem az a megoldás, hogy mindenkit büntetünk. Most az kerül bevezetésre, hogy két szülői értekezlet kihagyása után, akár a gyermeket is elvehetik az embertől - magyarázta.

Kérlek oszd meg, hogy minél több ember értesülhessen erről!

Forrás
loading...