Header Ads

Kórházba került az idős pár, mert nem tudták elviselni, hogy mindenüket elvették! Ezért kellett kilakoltatni őket?!

Kórházba került az idős pár, mert nem tudták elviselni, hogy mindenüket elveszik! Ezért kellett kilakoltatni őket?!Debrecen - A hivatali bürokrácia áldozatai lett az az idős házaspár Debrecenben, akit rendőri segítséggel lakoltattak ki otthonukból ma délután. Nagy Mária tíz évvel ezelőtt vett fel 15 millió forintos devizahitelt, amiért cserébe szülei házát adta fedezetként.

Évek óta nem fizetem normálisan a hitelt, azóta, hogy 190 ezer forint lett a törlesztőm. Éppen ezért egy per van folyamatban a bank és köztem, de a végrehajtást felfüggesztették ellenem
- kezdett bele zaklatottan a nő, aki telefonbeszélgetésünkkor éppen szüleinek vásárolt be. Őket ugyanis annyira megviselték a történtek, hogy mind a ketten a közeli kórházban feküdnek jelenleg. -
Édesapám 80, édesanyám 75 éves. Egy élet munkáját vették el tőlük
- folytatta Mária, aki elcsukló hangon hozzátette: szülei elkeseredésükben öngyilkossággal fenyegetőztek, így reméli pár napig - legalább addig, amíg pszichológus nem látja őket - a kórházban tartják őket.

Mária ellen felfüggesztették, ám a szülők ellen tulajdonképpen ugyan abban az ügyben tovább folytatódott a banki eljárás.

- A korábban eljáró debreceni jogi képviselő egyszerűen nem vette észre azt, hogy Mária ellen a végrehajtás felfüggesztésre került, de ezzel egyidejűleg a szülőknek, mint adóstársaknak a végrehajtás felfüggesztését senki nem kérte. Így fordulhatott elő az, hogy míg Mária végrehajtása egy éve áll, addig a szülők elleni eljárás folyt tovább. Emiatt pedig Mária szüleinek a házát egy komoly ingatlanbefektető vásárolhatta meg egy árverési liciten féláron - mondta Bihari Krisztina, Mária és szülei új jogi képviselője, aki pár hónapja látja el az ő jogi képviseletüket. - Mária is elvesztette az ingatlanát, amit ebből a devizakölcsönből vásárolt.


Mire felfüggesztették a végrehajtást addigra már erre az ingatlanra is talált vevőt a végrehajtó. Viszont a két ház együttes értékének az összege sem fedezi a bank követelésének a felét, így az ügyfeleim nyugdíját továbbra is letilthatják - tette hozzá az ügyvédnő, akitől megtudtuk: ha utóbb kiderül, hogy a végrehajtási eljárás jogszerűtlen, akkor a mai nap történt összes eljárási cselekmény is jogellenes, Ez kártérítési és más felelősségre vonási eljárást is maga után vonhat.

Ha Téged is mélységesen felháborít, amit ezzel a szegény idős házaspárral tettek, kérlek oszd meg ismerőseiddel!

Forrás
loading...