Header Ads

Kiderült: a szalonna gyógyít! Nemcsak hogy egészséges de ezeket a betegségeket kezelhetjük vele!

Nagyszüleink, dédszüleink szinte napi rendszerességgel szalonnát fogyasztottak, zsírral főztek, sütöttek és nem csak erősek de egészségesek is voltak!A szalonnáról azonnal a zsír jut az eszünkbe, ezért felhagyunk a fogyasztásával, ha szeretnénk megőrizni a súlyunkat és az egészségünket, ám ez hiba, mert a szalonna számos jó tulajdonsággal bír, de persze csak akkor, ha ezt is módjával falatozzuk.

Amikor a legújabb kutatások kiderítették, hogy a hagyományos zsírokat helyettesítő olajoknak káros hatásaik vannak, a szakemberek figyelme a színezéket, tartósítószert és E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult. Kiderült: a szalonna gyógyít! Erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól. Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét. Zsírok kis mennyiségben jótékony hatással vannak a szívre és a véredényekre, a szalonna szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódásait, beleértve a szívizmot is és az érnyomást.


A dohányosoknak is jó, ha fogyasztanak kis mennyiségű szalonnát, mivel az szelént tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és megakadályozza az oxidációt. A szalonna az alkoholmérgezést is enyhíti, mivel a gyomorfalat zsírral vonja be, így megakadályozza az alkohol gyors felszívódását.

A disznózsírt régóta használják a népi orvoslásban.

Többek között ezeket a betegségeket tudjuk kezelni vele:

1. Ízületi fájdalmak: lefekvés előtt jól kenjük be disznózsírral, vagy avas szalonnával a kérdéses területet. A szalonnát daráljuk meg, majd a masszához adjunk egy evőkanál mézet. Miután bekentünk a testrészt, helyezzünk rá celofánt vagy pergament, és az egészet tekerjük be egy sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk egész éjszaka a fájós testrészen.

Az ízületek stimulálása betegségek után: a sérült területre vigyünk fel 100 gramm disznózsírt, amelyhez adjunk egy kanál sót. A testrészt vastag gyapjúkendőbe bugyoláljuk.

2. Mellgyulladás: a gyulladt felületre tegyünk egy csík avas szalonnát, a tetejére sztaniolpapírt, és ragasszuk le sebtapasszal.

3. Fogfájás: egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré, a fájdalom pedig fokozatosan elmúlik.


4. Sarokcsont sarkantyú: 100 gramm sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást, valamint 100 milliliter ecetkoncentrátumot. A keveréket hagyjuk sötét helyen állni, addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a bokát forró vízben áztassuk, majd vigyük fel a krémet a problémás területre. Csak éjszakára használjuk, nappal meleg vízzel mossuk meg a lábat. A kezelés időtartama 5-7 nap.

Ha hasznosnak vagy érdekesnek találtad a cikket, kérlek oszd meg ismerőseiddel!

Forrás
loading...