Header Ads

Erre a 3 dologra figyeljünk oda a mai napon! Akár 50.000 Ft bírságot is kaphatunk a Rendőröktől! Osszátok!

Figyeljünk oda a mai napon erre a 3 dologra! Akár 50.000 Ft bírságot is kaphatunk a Rendőröktől!

Húsvét alkalmából a mai napon sokan útra kelnek akár biciklivel akár autóval. A Rendőrség is nagy erőkkel vonul ki ilyenkor az utakra. Megmutatunk 3 olyan dolgot amiért kemény tízezer forintokra büntethetnek minket és még csak nem is tudunk róla!

Soroljuk fel, hogy miért büntethetnek meg ma a rendőrök minket, ha nem vagyunk körültekintőek :

1, Közterületen való alkohol fogyasztás.
A rá vonatkozó törvény : A szankcionálást a 218/1999. kormányrendelet határozza meg. Ennek 12. paragrafusa értelmében, aki az alkohol árusí¬tására vagy a közterületen történő fogyasztására vonatkozó tilalmat megszegi, ötvenezer forintig terjedő pénzbí¬rsággal sújtható. A szabálysértés elkövetőjének a rendőrség, a közterület-felügyelő, illetőleg az ÁNTSZ erre felhatalmazott ügyintézője helyszí¬ni bí¬rságot szabhat ki. Helyszí¬ni bí¬rság az italozóknak Szabálysértésnek minősül a közterületi alkoholfogyasztás Hogy ez a gyakorlatban mit jelent? Akit tetten érnek, azt rögtön helyszí¬ni bí¬rsággal sújthatják. Ennek összege tí¬zezer forintig terjedhet, az eljárónak mérlegelnie kell a körülményeket. Lehet, hogy csak kétezer lesz a bí¬rság, vagy hogy elengedi az illetőt egy figyelmeztetéssel, de az is előfordulhat, hogy feljelentést tesz. Ebben az esetben szabálysértési eljárást kell lefolytatni, amelynek során érvényes az ötvenezer forintos összeghatár.

2, Utcán való vizelés:
Köztisztaság elleni szabálysértést követ el, aki közterületen végzi el a dolgát. A járőrök szinte mindennap találnak egy szabálysértőt. A helyszíni bírság 3–20 ezer, a feljelentés utáni szabálysértési bírság 5–10 ezer forint lehet. A nyilvános vécék használatáért csak 100 forintot kellene fizetni.3, Utcai verekedés :
a garázdaság bűncselekményének a megállapításához a cselekménynek olyan módon kell kihívóan közösségellenesnek és erőszakosnak kell lennie, hogy az alkalmas legyen arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Ha a közönségellenes magatartás nem erőszakos, vagy erőszakos ugyan, de nem alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen a garázdaság bűncselekménye nem állapítható meg.

Ha úgy gondolod. hogy hasznos információval tudtunk szolgálni, kérlek oszd meg ismerőseiddel!!

Forrás
loading...