Header Ads

Néhány megdöbbentő fotó arról, hogy földünk haldoklik...

Amíg sajnos a pénz diktál és nem az ész érvek valamint az ember nem lát tovább a saját életénél itt nem lesz változás...Megdöbbentő képek az emberi faj földre gyakorolt hatásáról!

A Oroville-tó Kaliforniában. A két kép között mindössze három év telt el: a bal oldali 2011-ben, a jobb oldali 2014-ben készült.


Az Aral-tó területe 2010-ben (balra) és 2014-ben (jobbra). A fekete körvonalak a tó 1960-as évekbeli területét jelölik. Mára már szinte az egész tó helyén egy sivatag áll.


A Nagy-korallzátony Ausztrália partjainál található.Földünk legnagyobb korallzátonya, 34,4 millió hektáron terül el. A víz egyre magasabb hőmérséklete visszafordíthatatlanul pusztítja a zátonyt, a korallok kifehérednek.


Az Északi-sark 1980-ban és 2012-ben. Kutatások szerint 2040-re teljesen jégmentesek lesznek a nyarak az Északi-sarkon.


A Petermann-gleccser Grönlandon, 2009-ben és 2011-ben.


1926 és 2008 között a Grinnel gleccser (Montana, USA) szinte teljesen elolvadt.


A Folsom-tó Kalifroniában. A víztároló 2011-ben a kapacitása 97%-án üzemelt, 2014-ben viszont már csak a vízkészlet 17%-a maradt meg.


A kiszáradás Indiában is komoly gondokat okoz. A két kép között alig pár év telt el, ám a különbség megdöbbentő.


Az őserdőirtások pusztító hatását ennél a képnél jobban nem lehet szemléltetni. Egy brazíliai őserdőt ábrázol a kép, a bal oldalon az érintetlen terület, míg a jobb oldalon a kivágott őserdő maradványa látható.

HA MAJD AZ UTOLSÓ FÁT IS KIVÁGJUK, AZ UTOLSÓ FOLYÓ VIZE IS MÉRGEZETT LESZ, AZ UTOLSÓ HALAT IS KIFOGJUK, AKKOR MAJD RÁJÖVÜNK ARRA, HOGY A PÉNZT NEM TUDJUK MEGENNI…
loading...
>