Header Ads

Gondoltad volna? Így írnak a külföldi turistaoldalak Magyarországról

Érdekes, hogy mi mindent gyűjtöttek össze rólunk a turisták látogatásaik alatt. Nézzük, hogy szerintük mikre számítson, aki ide merészkedik!

Így írnak a külföldi turistaoldalak Magyarországról


Magyarországról gyakran halljuk, hogy a turisták imádják. Ehhez elég csak kinézni a nagyobb városok utcáira, és legyen akármilyen forróság vagy dermesztő fagy, biztosan találunk néhány kalandos lelkű külföldit. A nyári turistaszezonban sok helyen néha még többet is, mint magyart.

Nem meglepő ez a jelenség. Kicsiny, de színes országunk számos kincset rejt, ezeket pedig előszeretettel látogatják rendszeresen mind a helyi mind a külföldi érdeklődők. Balaton, Mátra vagy Hortobágy – csupán néhány a mi csodálatos büszkeségeink közül.

A magyar konyha is híres, azaz inkább hírhedt. A turistákat informáló útmutatók erre is gyakran kitérnek. Persze a kultúránk is igazán nemes, ezt is szívesen fedezik fel az itt időzők.


Miket írnak Magyarországról?

Lássuk tehát azon dolgok listáját, amelyekkel a leggyakrabban találkozhatnak a külföldi turisták, amikor Magyarországra utazásuk előtt informálódni szeretnének az itteni dolgokról. Ezekkel ösztönzik őket arra, hogy nálunk töltsék szabadidejüket!


Az alábbi szempontok külföldi ajánlókban szerepelnek. Most megmutatjuk, hogy miket írnak rólunk!


Közép-Európa legnagyobb tava


A közel 80 kilométer hosszú és csaknem 600 négyzetkilométer területű méreteivel a Balaton-tó olyan hatalmas, hogy gyakran Magyar tengerként (Hungarian Sea) emlegetik. A tó a magyarok egyik kedvenc vakáció-célpontja – a déli parton főleg Siófok egy igazi buliközpont.

Fürdőruhát hozni nem kötelező, de ajánlott!
Magyarország tele van forró vízzel.

Az országban több mint 1000 természetes forrás található, beleértve a világ legnagyobb melegvizes tavát, a Hévízi-tavat (Lake Hévíz). Csak Budapesten 118 ilyet van! A város pesti oldalán a Széchenyi Fürdő (Széchenyi Thermal Baths), ami valószínűleg a legnagyobb melegvizes fürdőkomplexum egész Európában.


Magyarország, ahogy a külföldiek látják - második oldal

A magyarok eszesek; elég csak megnézni a Nobel-díjasok listáját


Magyarország előkelő helyen áll az egy főre eső Nobel-díjazottak listáján. Eddig összesen 13-an nyerték el a díjat – 1905-ben a fizika, 2004-ben pedig a kémia területén végzett munkásság miatt.A magyarok továbbá számos dolgot is feltaláltak a golyóstolltól a számítógépeken keresztül a Rubik-kockáig.


Liszt Ferenc nagyon nagy szám
A zeneszerzőt hatalmas tisztelet övezi – Ausztriában született, németül és franciául beszélt de magyarul nem, végül pedig Németországban hunyt el. A magyarok mégis átkeresztelték a budapesti nemzetközi repülőterüket a Ferenc 200. születésnapja alkalmából 2011-ben. Hogy miért?

Liszt egy akkoriban még Magyarországhoz tartozó faluban született és világ életében magyarnak vallotta magát. Liszt Ferencről (a magyarban a családnév van elől) egy teret is elneveztek Pesten, amely főleg nyáron nagyon népszerű kávézói és éttermei miatt.

A kiskapukkal mindent meg lehet oldani


A negyven év kommunizmus igazi kiképzés volt a magyarok számára és igazi mesterek lettek az úgynevezett kiskapuk (little gates) felkutatásának, amik egy adott probléma alternatív megoldását jelentik.

Híresek arról is, hogy képesek utolsóként belépni egy forgóajtón, de elsőként távozni belőle. Ezen kívül mindenről van véleményük: állítólag ha három magyar találkozik egy szobában, akkor képesek négy különböző politikai pártot alapítani.
A gulyás nem az, aminek hiszed

Az legjellegzetesebb nemzeti ételük a gulyás, amit a legtöbb külföldi csak goulash-ként ismer.

A nyugati éttermekben ezt pörköltnek készítik el, de Magyarországon igazából egy levesről van szó. Mindenki meg van győződve róla, hogy ő ismeri a tökéletes receptet, ezért minden szeptemberben egy gulyásfesztivált tartanak Szolnok városában (a hely 120 kilométerre, délnyugatra található a fővárostól).A magyarok egy vörös por függőiLétezik a magyar gasztronómiának egy olyan eleme, amelyet a nagymamák konyhájától kezdve a legdrágább éttermekig mindenhol megtalálsz. Az őrölt paprikával bármilyen fogást feldobhatsz, különösen a gulyást.

Annyira fontosnak számít ez a fűszer Magyarországon, hogy nemzeti szintű hírnek számított, amikor az Univer bejelentette, hogy továbbra is 100 százalékban magyar alapanyagokból készíti majd a paprika-alapú termékeit.


Nem illik sörrel koccintaniHa végig sétálsz Budapest Ráday utcáján – ami lényegében a londoni Soho magyar változata – nem igazán hallasz majd összekoccanó söröskorsókat.

A történet szerint miután a magyarok elveszítették az 1848-49-es forradalmat és szabadságharcot, az osztrák vezetők sörrel koccintottak, 13 magyar tiszt kivégzése után. A magyarok megfogadták, hogy 150 évig nem koccintanak sörrel. Habár ez már 1999-ben lejárt, a sörrel való koccintás ’tilalma’ egy jellegzetes magyar szokássá vált. Bármilyen más itallal szívesen koccintanak a magyarok.


Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!